När musik och skådespeleri inte går hand i hand

    Hem  /  Studera musik  /  När musik och skådespeleri inte går hand i hand

När musik och skådespeleri inte går hand i hand Image

När musik och skådespeleri inte går hand i hand

Alla minns förmodligen filmsuccén “Bodyguard” med Whitney Houston och Kevin Costner i huvudrollerna. Whitney Houston stod även för filmmusiken som blev enormt populära under tidigt 90-talet. Låten “I will always love you” spelas fortfarande extremt mycket på radiostationerna och även övriga låtar lär bli oförglömliga för tid och evighet.

Men så har vi de andra, de stora popikonerna som velat göra samma sak som fröken Houston och inte riktigt lyckats leverera samma kvalitet på vare sig bioduken eller i soundtrack. Namnen är t.ex. Mariah Carey, Snoop Dogg och Britney Spears. Alla tillhör de några av de rollprestationer som Gud glömde.

Glitter som blev till damm i Mariah Careys omtalade filmflopp

Mariah Careys karriär var långt ifrån över när hon bestämde sig för att göra en halvt självbiografisk film, vid namn Glitter från 2001. Den handlar om när en stjärna föds (Billie) som spelas av Carey. Hon får tillfälle att göra en egen skiva och blir då förälskad i en DJ som heter Julian Dice. När hennes karriär börjar flyta på så hopar sig problemen för hennes pojkvän. Filmen blev en totalflopp och Mariah Careys karriär började störtdyka, trots att hon lagt ned stora summor och mycket energi på soundtracket. Varken filmen eller musiken blev uppskattad.

Britney Spears i Crossroads

Britney Spears har varit i blåsväder mer än en gång i sitt liv och det hela hjälpte inte särskilt mycket när filmen “Crossroads” kom ut 2002. Filmen handlar om tre tjejkompisar på oväntade äventyr: Kit, Lucy och Mimi, som återupptar kontakten och ger sig ut på en roadtrip i USA där de möter Ben, en fängelsekund som ligger i gråzonen. Resten går ut på hur saker uppdagas och förälskelse uppstår. Filmen blev sågad längs med fotknölarna och kvar blev bara de imiterade Birkenstock-skorna på tjejerna. Britney Spears har lyckligtvis hållit sig undan filmduken sedan dess.

Madonna gör smygporr i Body of Evidence

Alla som vet vem Madonna är, vet förmodligen också något om hennes omättliga behov av att provocera. Detta är en del av hennes charm, enligt många fans, men i Body of Evidence gick det lite väl långt. Hade Queen of Pop velat göra en porrfilm så hade det säkert stått massor av regissörer på tur. Istället blev det Willem Defoes karaktär som föll offer för Madonnas lustar. Dialogerna och scenerna är inget annat än ren och skär mjukporr, i dålig kvalitet dessutom. Synd med tanke på vilken bra prestation hon gjorde i Evita.

När vi ändå är inne på Madonna så är det ett måste att se den urusla “Swept Away”, gjord av ingen mindre än hennes ex-man Guy Ritchie. Äktenskapet varade inte och inte heller filmens fans var intresserade.

FÖRFATTARE | emilia Comments | Kommentarer inaktiverade för När musik och skådespeleri inte går hand i hand DATUM | augusti 3, 2018

Kategorier och taggar

lovebond-lite