Adolf Fredriks Musikklasser

Adolf Fredriks Musikklasser Image

Adolf Fredriks Musikklasser

För den som vill att de egna barnen skall få en musikutbildning inom framförallt körsång så är en ansökan till Adolf Fredriks Musikklasser kanske något att fundera på? Detta är en skola där barn från och med mellanstadiet får en gedigen kunskap om sångens många aspekter, och varje år söker tusentals unga i hopp om en plats här.

Ansökningarna görs skriftligen och sedan blir man kallad till prov. Proven sker i flera olika moment och det första brukar ske i stora salar där barnen får fylla i skriftliga prov som handlar om saker de hör. Till exempel får de höra en ton och sedan en annan, och måste fylla i om den andra var lägre eller högre än den första. Detta är så kallade gehörsprov och är alltså inte baserade på kunskap utan istället den medfödda talang som man brukar kalla musikalitet.

Det andra provet sker med ett antal lärare som jury där man får sjunga en av de sånger som man fått välja på vid den andra antagningen. Man får också upprepa korta slingor som spelas på ett piano liksom visa om man hör skillnad på olika toner eller harmonier som dur och moll.

Blir man antagen så kommer man att byta skola och nu uteslutande gå på Adolf Fredrik. Man följer helt vanliga lektioner enligt läroplanen men har också många musiklektioner, liksom konserter på helger och vid speciella tillfällen som Lucia, konserter och nationaldagen.

Många elever som går på Adolf Fredrik spelar också instrument och även om detta uppmuntras och görs tillgängligt så är skolan alltid fokuserad på rösten och sången. Extra begåvad elever får gå i flick- eller gosskör och får med det ännu flera tillfällen att uppträda vid speciella evenemang liksom körfestivaler utomlands.

FÖRFATTARE | emilia Comments | Kommentarer inaktiverade för Adolf Fredriks Musikklasser DATUM | mars 23, 2018

Kategorier och taggar

lovebond-lite