Börja spela ett instrument – alla kan!

    Hem  /  Musikrekord  /  Börja spela ett instrument – alla kan!

Börja spela ett instrument – alla kan! Image

Börja spela ett instrument – alla kan!

Det spelar ingen roll om du är 13 eller 73 år gammal, alla kan börja spela. Om du valde fel instrument på musikskolan eller om du knappt hållit i en gitarr, kan du ändå börja spela ett musikinstrument.

Musik – att våga testa något nytt

De flesta personer tycker om att lyssna till musik. Musik fördjupar våra känslor och kan både hjälpa oss igenom svåra tider och när vi är ute i träningsspåret. När du lärt dig spela ett musikinstrument blir musik än mer: ett intresse och också gemenskap med andra musiker. Det är många som tänker att de inte kan lära sig ett instrument för att… God fråga. Många tror bara att de inte kan lära sig, men ofta handlar det om att de inte lärde sig att spela som barn eller att de inte kommer från en musikaliskt familj. Det är ungefär som med att starta ett företag: många tänker att de måste ha en fast anställning för att de aldrig testat något annat och ingen i släkten har eget företag. Om du har ett företag hittar du förresten smarta lösningar för mobilabonnemang för företag hos Tellness.se – fungerar både till musikföretag och alla andra firmor! Att våga något nytt, gå utanför bekvämlighetszonen, skapar glädje och dynamik i livet – en god anledning att börja spela ett musikinstrument.

Vilket musikinstrument ska du välja?

Det finns många instrument att välja mellan, men för de flesta finns det ett eller ett par naturliga val. Börja med det instrument som har inspirerat dig att ens tänka tanken. Om du älskar jazziga pianostycken är det självklart bäst att börja spela piano. Är det däremot fiolsolon i vissa klassisk stycken som ger dig gåshud, så köper du en fiol.

Köpa musikinstrument

Innan du köper ditt musikinstrument finns det några viktiga saker att göra:

  • Be om råd. Köp INTE ett musikinstrument på nätet, särskilt om du brister i kunskap. Ett instrument har en personlighet. Ett musikinstrument låter inte till hundra procent som ett annat instrument ens om de kommer från samma företag; såvida det inte är ett digitalt instrument. Om du ska köpa en gitarr bör du först gå till en affär och lyssna på flera gitarrer. Prova att hålla i instrumentet: hur låter det och hur känns musikinstrument att använda. Testa runt. Personalen i musikaffärer är musikintresserade personer som gärna hjälper till. Att du är nybörjare gör inte att de ser ner på dig – alla är nybörjare i början, inget konstigt med det!
  • Du hittar inte ett bra piano, saxofon eller trumset för 1000 kronor. På riktigt. Däremot kan du köpa ett billigare e-piano av ett bättre märke för mellan 2500-4000 kronor. Att köpa billigt är att köpa dyrt.
  • Begagnatmarknaden inom musikinstrument är stor. Det är bättre att köpa en begagnad saxofon för 4000 kronor av ett känt märke, än en ny saxofon för samma summa. Akustiska pianon kan du rent av få gratis, så länge som du hämtar möbeln.
  • Kan du hyra eller låna ett musikinstrument? Att hyra ett instrument är ett bra sätt att testa instrumentet och samtidigt kommer du i kontakt med andra musiker.
FÖRFATTARE | emilia Comments | Kommentarer inaktiverade för Börja spela ett instrument – alla kan! DATUM | december 1, 2019

Kategorier och taggar

lovebond-lite