Inspirera ditt barn att börja med ett instrument

    Hem  /  Musikrekord  /  Inspirera ditt barn att börja med ett instrument

Inspirera ditt barn att börja med ett instrument Image

Inspirera ditt barn att börja med ett instrument

Musik är något som väldigt många människor är intresserade av. Det kan vara så att man enbart tycker om att lyssna på musik, men det kan även vara så att man uppskattar att spela ett instrument själv. Det finns otroligt många fördelar med att ha musiken som en del av sitt liv och forskning visar även att musik av olika slag gör människan smartare och lyckligare.

Små barn är av naturen väldigt glada i musik. De har sällan några problem med att leva sig in i den, dansa med till rytmerna eller t.ex. sjunga med i låtar, även om de inte förstår eller riktigt kan orden ännu. Barn kommer mer än gärna på sina egna låtar och genom att dela detta med föräldrarna så skapar man ett musikaliskt band till sina barn. När barnen blir lite äldre kan det dock vara så att musik inte längre är lika kul. Man har börjat fokusera på andra saker och andra intressen som känns viktigare, t.ex. idrott och vänner. Om du som förälder vill att ditt barn ska fortsätta att ha musiken i sitt liv är det rekommenderat att börja så tidigt som möjligt med att låta barnet läsa sig ett instrument. Men hur går man tillväga och hur uppmuntrar man barnet att fortsätta? Vi har tipsen!

1. Det absolut bästa sättet att få ett barn intresserat av att spela ett instrument är att låta barnet själv välja vilket instrument som är lockande. Köp inte hem ett instrument som du tror att ditt barn kommer gilla, utan låt istället barnet testa olika för att sedan själv få bestämma. När barnet väl har hittat rätt så se till att göra instrumentet lite extra speciellt, t.ex. genom att trycka barnets namn på instrumentväskan som man gör med tygpåsar med tryck till gymnastiken.

2. Välj en musikskola eller en musiklärare som vet hur man uppmuntrar barnet till att fortsätta spela och lära sig mer. Det kan t.ex. handla om pedagogiken, men även om valet av låtar. Om barnet själv får bestämma vilka låtar som ska spelas är chansen större att barnet vill fortsätta än om 70-tals hits ska spelas på en daglig basis.

3. Din största uppgift som förälder är att se till att alltid stötta och uppmuntra ditt barn. Gå med på musiklektionerna om du har möjlighet, men viktigast av allt är att dyka upp på konserter. Det är otroligt viktigt för att barn att se att du som förälder uppskattar och följer utvecklingen, hejar på och visar att du är intresserad.

4. Har barnet lärt sig en ny låt? Spännande! Låt ditt barn få berätta om låtvalet eller kanske till och med visa dig hur man spelar den. Genom att dela intresset för musik kommer ni att komma närmare varandra och även ha ett gemensamt intresse.

FÖRFATTARE | emilia Comments | Kommentarer inaktiverade för Inspirera ditt barn att börja med ett instrument DATUM | juni 13, 2019

Kategorier och taggar

lovebond-lite