Lilla Akademien

Lilla Akademien Image

Lilla Akademien

För barn och ungdomar som älskar allt som har med musik att göra så är Lilla Akademien i Stockholm en fantastisk skola att gå på. Från början fungerade den som en extraskola där eleverna gick i ”vanliga” skolor på dagarna och sedan kom hit för att ta lektioner i olika instrument och sång, men år 1998, fyra år efter dess grundande, blev den en heltidsskola som följde den allmänna läroplanen.

Idag går det elever i åldrarna 4-25 på denna skola och medan vissa går i grundskola eller på gymnasium kommer andra för särskilda lektioner och workshops. Man anordnar också specialkurser, konserter och möten med andra skolor från hela världen, liksom samarbetar med kända kompositörer, musiker och artister. Man har dessutom helgverksamheter där barn i alla åldrar kan komma för att delta i olika musikprojekt och lära sig musikinstrument.

Att musik är en enorm källa till glädje men också kreativitet och utbildning är ett faktum och ett stort antal av eleverna på Lilla Akademien kan se fram emot ett stimulerande och framgångsrikt yrkesliv i framtiden. Kärleken till musiken är en sann gåva och skolans höga standard har gjort den till en av landets mest ansedda, även på akademisk nivå.

FÖRFATTARE | emilia Comments | Kommentarer inaktiverade för Lilla Akademien DATUM | februari 25, 2018

Kategorier och taggar

lovebond-lite