Att lära sig ett instrument

Att lära sig ett instrument Image

Att lära sig ett instrument

Det finns enormt många fördelar med att syssla med musik! Forskare är idag rörande överens om att människan helt enkelt mår bra av att både lyssna och att spela, och man vet dessutom att både hjärna och emotionell sinnes-värld utvecklas hos dem som har musik i sina liv. Som om det inte vore nog med det har läkare idag kommit fram till att musik har en rent fysisk påverkan på våra kroppar och kan stärka immunförsvaret, lindra smärta och reparera det centrala nervsystemet. Med andra ord finns det en myriad av fördelar med att leva i en värld av musik.

Oavsett vilken ålder men är i kan man alltid sätta igång med att lära sig ett musikinstrument och det är helt upp till en själv vilket man vill syssla med. Det kan dels ha att göra vilka möjligheter man har att träna på det, då det kanske inte är världens bästa idé att öva på trummor om man bor i ett hyreshus, men också på vilken typ av musik man vill syssla med. Vill man spela uteslutande hårdrock är det bättre att välja elgitarr framför tuba, och planerar man att gå med i en barockkvartett är det ingen större idé att ta lektioner i mungiga. Annars är det i princip fritt fram och här följer några av de populäraste instrumenten och dess fördelar.

Piano

Fördelen med piano är att man både kan spela ensam och i grupp och då det finns mycket bra el-pianon idag kan man träna hur mycket man vill utan att störa, så länge hörlurarna är på.

Flöjt

Ett vackert instrument som man kan ackompanjera andra musiker med eller spela själv. Ofta uppskattat av barn.

Fiol

Ett av de svåraste instrumenten att lära sig och till råga på allt låter det förskräckligt tills man lärt sig. När man väl blivit van är det dock ett oerhört vackert instrument att spela.

FÖRFATTARE | emilia Comments | Kommentarer inaktiverade för Att lära sig ett instrument DATUM | mars 23, 2019

Kategorier och taggar

lovebond-lite