Världens bäst betalda musiker

Världens bäst betalda musiker Image

Världens bäst betalda musiker

Finanstidningen Forbes är känd för sina många listor om allt mellan himmel om jord och naturligtvis granskar man även musikvärlden. Vi skall här ta en titt på de musiker som tjänar allra bäst och för att förstå vad som menas med dessa inkomster bör man ta sig en funderare på vad en musiker egentligen blir rik på. Det talas mycket om hur piratskivor och illegalt nedladdade låtar tar kål på hela musikindustrin, och även om det aldrig är bra att stjäla som är det ofta inte antalet sålda låtar eller skivor som gör en musiker rik. I stället blir man som musiker rik på utsålda konserter liksom olika reklamjobb, där man kan få enorma summor genom att bli ansiktet utåt för en viss produkt eller tjänst.

>Här kommer en lista på världens bäst betalda musiker och här kan man ganska tydligt se hur viktiga alla live framförandena är. Det är just därför som en bra turné kan göra en stjärna stormrik och trots teknologi som auto tune så krävs det ändå att en artist är skicklig på scenen för att det ska gå bra. Här har vi de tre band och musiker som gjort allra bäst för sig och det de har gemensamt är att de alla är lite till åren men lyckat bibehålla sin popularitet under alla år.

1) U2. Världens absolut bäst betalda band är de irländska rockarna U2, vars pågående turné har slagit alla rekord. Turnén har varit två år lång och avslutas sommaren 2018. Vid det laget beräknar man att sju miljoner biljetter har sålts till ett värde av 700 miljoner dollar. Detta har gett gruppen en vinst om nästan 200 miljoner dollar – inte dåligt jobbat för ett gäng gubbar.

2) Bon Jovi. Tycka vad man vill om denna amerikanska pop-rock grupp, faktum är att de går för fulla hus då de ger sig ut på turné. På ett år har man spelat 74 konserter, som sammanlagt dragit in 200 miljoner dollar, varav bandet fått mer än hälften.

3) Elton John. Denna veteran i musikvärlden har rest runt jordklotet ett flertal gånger och han har haft fler hitlåtar än vad han själv kan räkna. Han har sålt en kvarts miljon skivor och under den senaste turnén, hans sista enligt honom själv, har han tjänat 100 miljoner dollar.

FÖRFATTARE | emilia Comments | Kommentarer inaktiverade för Världens bäst betalda musiker DATUM | februari 18, 2019

Kategorier och taggar

lovebond-lite