Ett eget band!

Ett eget band! Image

Ett eget band!

Vem skulle inte vilja ha ett eget band? Tänk att få spela med andra musiker och få intressanta spelningar och lära känna nya människor. Musik är ett stort intresse för många och alla människor har någon slags relation till musik. De flesta lyssnar på musik genom mobilen, datorn eller tv:n; även genom tv-spel. Andra har en gång spelat ett instrument och dagdrömmer om att de är en världsstjärna på en scen i New York när favoritlåten spelas. Många spelar också ett instrument – hemma i ensamhet. Så finns det de personer som spelar i band – helt vanliga människor som går till skolan eller vanliga jobb på måndag morgon. Men en kväll i månaden står de på scen och får njuta av att spela i ett eget band!

Bandmedlemmar

För att vara med i ett band behöver man inte alltid kunna spela ett instrument. Hallå! tänker du nog nu: självklart måste man kunna spela ett instrument och vara oerhört musikalisk! Ett band kräver musiker, men också sångare och tekniker som sköter ljud. Självklart måste sångarna vara skickliga på sitt ”instrument”, men man måste inte ha spelat piano eller gitarr för att kunna delta. Ett band kräver olika förmågor, särskilt ett mindre band som måste sköta allt själva.

Börja med att leta efter personer att spela tillsammans med och som också vill satsa på ett band. Att ha ett eget band kräver tid, men ger så oerhört mycket. De flesta musikgrupper kommer inte att få spela på världens största scener eller bo på lyxhotell – men i långa loppet är det inte de yttre sakerna som gör bandet och spelandet meningsfullt. Oavsett om ni spelar på ett kafé eller en mindre festival som en oktoberfest, så är det spelandet och gemenskapen som gör det så givande. Tanken på att leta efter andra intresserade kan vid första tanken verka skrämmande, men du kommer att bli förvånad över hur många som går i samma tankar. Ett bra sätt att hitta bandmedlemmar är att delta på olika musikforum på internet. Du behöver kanske inte leta efter musiker själv, utan är kanske istället den person som någon annan söker.

Musikalisk nivå

Det är viktigt att vara ärlig med sin musikaliska nivå. På större ställen är det alltid möjligt att hitta personer som kommit lika långt i spelandet. Om man är skicklig musiker kommer det att finns flera band som är intresserad av att spela med en. Men, även om man inte spelat så länge, så kan man ändå vara en eftertraktad person: ni är kanske ett gäng på fem personer som träffas och utvecklas tillsammans. Det är också lätt att tänka att man måste spela ett klassiskt bandinstrument som gitarr, bas, piano eller trummor. Men det som lyfter musiken är mångfalden. Ett popband med en violist kommer att stå ut från mängden. Oavsett instrument, våga söka likasinnade och starta det egna bandet!

FÖRFATTARE | emilia Comments | Kommentarer inaktiverade för Ett eget band! DATUM | november 15, 2018

Kategorier och taggar

lovebond-lite