Juilliard School

Juilliard School Image

Juilliard School

En av världens mest berömda musikskolor är Juilliard School som ligger i New York. Hit kommer elever från både USA och jordens alla hörn för att studera dans, musik liksom skådespeleri och även om utbildningen är tuff så är den en av de absolut mest populära.

Skolan har funnits sedan början av 1900-talet och bildades på initiativ av en affärsman vid namn Augustus Juilliard som ägnat en stor del av sitt liv och sin förmögenhet åt lärdom, muséer och musik. Som son till franska immigranter ansåg Juilliard att amerikaner måste ha utbildningsmöjligheter inom musik utan att behöva göra den långa resan till Europa, och med det grundades hans skola.

Detta är skolan som den stora Film och TV-succén Fame var baserad på och precis som i serien så får eleverna här rikta in sig på olika kulturaspekter som har med uppträdande att göra. Man kan studera både klassisk och modern musik och många kända musiker och skådespelare har gått här som till exempel Robin Williams, Itzhak Perlman och Nina Simone. Det kostar på att plugga här men det finns stipendier att söka och bara de bästa kommer in: av de tusentals sökande varje år kommer blir bara ca. 8% antagna.

FÖRFATTARE | emilia Comments | Kommentarer inaktiverade för Juilliard School DATUM | december 26, 2018

Kategorier och taggar

lovebond-lite