Peter Gabriels Passion

Peter Gabriels Passion Image

Peter Gabriels Passion

Få skivor med filmmusik har så fanatiska anhängare som Peter Gabriels Passion, vilken skrevs för Martin Scorsese’s filmatisering av Kristi sista frestelse som kom ut år 1988. Filmen var baserad på en bok av den kretensiske författaren Nikos Kazantzakis och precis som boken kom den att mötas av protester och demonstrationer på grund av dess kontroversiella ämne.

I korthet handlar Kristi sista frestelse om hur Jesus väljer att inte korsfästas och i stället leva ett normalt och långt, fridfullt liv med fru och barn. Att leka med denna idé behagade varken kyrkan eller dess anhängare varav både boken och filmen fortfarande är svartlistade i ett flertal länder.

Musiken är dock mycket vacker och spelas, ironiskt nog, ofta i bakgrunden då teman om religion kommer upp på nyheter och i dokumentärfilmer, och skrevs av den begåvade, brittiske musikern och kompositören Peter Gabriel. Det som gör albumet så unikt är att Gabriel samarbetat med många världs-musiker som Nusrat Fateth Ali Khan och Youssou N’Dour och låtit sig inspireras av traditionell musik från Mellanöstern och Afrika. Resultatet är mystiskt och vackert och den som fastnar för dem kommer att lyssna på den om och om igen.

FÖRFATTARE | emilia Comments | Kommentarer inaktiverade för Peter Gabriels Passion DATUM | augusti 18, 2018

Kategorier och taggar

lovebond-lite