Utvecklas som musiker

Utvecklas som musiker Image

Utvecklas som musiker

Idag finns det många sätt att utvecklas som musiker – både online och genom musiklärare. Instrument har också dels blivit billigare, men också lättare att få tag på då vi kan beställa dem över nätet eller köpa ett begagnad på Blocket. Du ska nu få tips på hur du kan utvecklas som musiker!

Inspiration

Om du har ett piano, en gitarr eller en trumpet som dammat i flera år kan Youtube vara ett bra ställe att gå till för att hitta inspiration. Det finns många skickliga musiker som lägger upp bra filmer, både med små lektioner och med musikstycken. Du kan också hitta nya musikgrepp, som klassisk musik i ragtime-stil eller en poplåt från 80-taket i en skön jazzversion. Det finns musiker som lever på intäkterna från youtube i kombination med lektioner och försäljningen av noter. Vissa musiker lägger också upp en länk så att du själv kan få tillgång till noterna – ibland gratis eller så måste du köpa dem. Youtube är en fantastisk inspirationskälla för musiker på alla nivåer!

Onlinekurser

Idag är det lätt att ta musiklektioner utan att ens behöva lämna hemmet och utan att det kostar skjortan. Det svåra kan nästan vara att välja vilken kurs som du ska välja, då utbudet är så stort. Ett tips är att inte välja första bästa kurs, utan att utgå från din egen musiksmak och vad du önskar göra av musiken. Om du till exempel vill lära dig olika sköna sånger att kunna spela på en fest eller ett kalas, så ska du satsa på en kurs som verkar kunna ge det. Oavsett är det alltid roligt att lära sig några sånger att dela med sig av. Tänk dig att en vän fyller år, det har lagts tid på att köpa god och rolig tårtdekoration – då är det roligt att kunna sätta sig vid pianot och dra av en födelsedagssång i jazzversion!

När du ska välja kurs kan du också tänka på hur avancerade kurser som erbjuds. Om du bara vill fräscha upp ditt gitarrspel kan du ta vilken kurs som helst, men om du verkligen vill bli en skicklig trumpetare är det bättre att satt på ett företag som kan ta dig hela vägen. Eller en riktig musiklärare som du träffar en gång i veckan.

Att kunna sitta i hemmets vrå och träna på sitt instrument kan få timmarna att flyga iväg. Men, det är ändå roligare att ibland få spela tillsammans med andra. Försök att hitta några som också vill spela. Ni behöver inte starta ett band eller hitta spelningar – om ni inte vill -, men att hitta några personer att träna in en låt med ger träningen hemma så mycket mer nöje. Om du bor på ett mindre ställe kan du inte vara för petig med stilen, utan ibland får man spela för att glädja andra. Bor du på en större ort kan du nog hitta personer som både tycker om samma slags musik och är på ungefär samma nivå. Lycka till!

FÖRFATTARE | emilia Comments | Kommentarer inaktiverade för Utvecklas som musiker DATUM | februari 17, 2019

Kategorier och taggar

lovebond-lite