Världens rikaste pop-prinsessor

Världens rikaste pop-prinsessor Image

Världens rikaste pop-prinsessor

Det finns många berömda kvinnor inom musikvärlden som blivit populära med sina låtar, sina röster och, det går inte att förneka, utseenden. Så har det alltid varit inom populärkultur men samtidigt är dagens pop-prinsessor tuffare och starkare än någonsin. Det är inte längre frågan om storögda, skönsjungande damer med flackande blick och subtila leenden utan snarare om tjejer som tittar rakt in i kameran och säger ”jag är här”. Miley Cyrus sitter naken på en rivningskula, inte olikt Udo Dirkschneider i den gamla Accept låten Balls to the Wall, men istället för att se ut som en modell eller en utnyttjad artist som tvingats slänga BH:n är hon stolt och kaxig. Lady Gaga står halvnaken på scenen i Madonnas fotspår och hennes nakna hud blir hennes rustning och hon är i total kontroll över sin person och sin scen.

Så vilka är rikast av dem alla? Enligt finanstidningen Forbes så såg bilden ut så här anno 2017 och namnen kommer knappast att förvåna. Detta är en lista på världens rikaste kvinnliga artister och summorna är svindlande!

1) Beyonce. Det är inte för inte som Beyonce Knowles kallas för Queen Bey, en ordlek på engelskans queen Bee, det vill säga bidrottningen, då hennes plats på tronen känns självklar. Med sitt senaste och sjätte soloalbum Lemonade hamnade hon återigen på förstaplatsen och hennes turné har dragit in en kvarts miljon dollar. Sammanlagt har tjänade drottningen 105 miljoner dollar år 2017 och det ser inte ut som att hennes säte kommer att rubbas.

2) Adele. Denna brittiska tjej har tagit musikvärlden med storm med sin stora röst och populära hitlåtar. Det handlar om hjärta och smärta, framfört med styrka och råhet och i kombination med sig roliga och bubbliga personlighet har hon blivit extremt folkkär. Adele har vunnit ett flertal Grammies och trots att hon inte brukar gå med på att göra reklam för mycket så har hennes skivförsäljningar och turnéer gett henne 69 miljoner dollar.

3) Taylor Swift. Swift började som en Country & Western stjärna men är idag en regelrätt pop-prinsessa med påkostade videor och framträdanden. Hennes senaste skiva Reputation sålde bäst i USA år 2017 och trots att hon inte turnerade mycket så kammade hon hem 44 miljoner dollar.

4) Celine Dion. Dion må ha haft en av världens största hittar med My Heart will Go on men under de senaste åren är det inte enstaka singlar som gjort henne rik utan istället hennes framgångsrika framträdanden i Las Vegas. 70 gig på ett år har gett henne 42 miljoner dollar.

5) Jennifer Lopez. Även denna pop diva tjänar storkovan på framträdanden i Las Vegas och hon är också mycket framgångsrik som domare och producent på dansprogram på amerikansk TV, vilket gett henne en sammanlagd summa på 38 miljoner dollar.

FÖRFATTARE | emilia Comments | Kommentarer inaktiverade för Världens rikaste pop-prinsessor DATUM | september 2, 2018

Kategorier och taggar

lovebond-lite